Havalar sıcak mı?

Geçen hafta sıcaklar mevsim normallerinin üstündeydi, tahminlere göre bu hafta da üstünde olacak.Türkiye’nin bir çok bölgesinde yaşayanlar zorlanacak. Belli yaşın üstündekilere sokağa...

Geçen hafta sıcaklar mevsim normallerinin üstündeydi, tahminlere göre bu hafta da üstünde olacak.

Türkiye’nin bir çok bölgesinde yaşayanlar zorlanacak. Belli yaşın üstündekilere sokağa çıkmayın denecek, sağlık sorunları olanlardan dikkatli olmaları istenecek. Gazetelerde, televizyonlarda anlaşılması en zor sosyal kategori olan “halkın” nasıl serinlediği anlatılacak.

Olasıdır ki yangınlar ve sel baskınları da tekrarlanacak. Alınmayan tedbirler, uçurulmayan uçaklar eleştiri konusu olacak. Son derece haklı nedenlerle çarpık yapılaşmamız, eski dere yataklarına yapılan gecekondu misali apartmanlar üstünde konuşulacak. Belki bazılarımızın dikkatini Avrupa ve Amerika’yı kavuran sıcak hava dalgaları çekecek.

Ama sonbahar geldiğinde hepsini unutup yaza kadar bazen soğuktan, bazen de yağmayan yağmurdan şikayet edip gündelik sorunlarımıza, ekonominin durumuna, Ukrayna ya da başka bir yerdeki savaşın seyrine, Washington veya Brüksel’in ne dediğine bakacağız. Dünyanın ısındığını, bütün dengelerinin değiştiğini çoğumuz ne yazık ki hatırlamayacağız.

Oysa dünya ısınıyor ve ısınması durdurulmadığı, karbon emisyonu başta olmak üzere ısınmaya katkıda bulunan etkenler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kavramlar arasında boğulmaya çalışılan bir öğrenci hareketi... 01 Mayıs 2024 | 67 Okunma Sakin geçen bir 24 Nisan’ın ardından… 28 Nisan 2024 | 106 Okunma Diplomaside hareketli bir hafta... 24 Nisan 2024 | 134 Okunma Garip savaş... 21 Nisan 2024 | 97 Okunma İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar