Osman Kavala’nın başını Batı yakıyor

ABD'ye ya da Avrupa ülkelerine sorarsınız sık sık Osman Kavala davasıyla ilgili açıklamalar yapmalarının sebebi net... Yabancı bir devletin haksızlığa uğradığını düşündüklerini bir...

ABD'ye ya da Avrupa ülkelerine sorarsınız sık sık Osman Kavala davasıyla ilgili açıklamalar yapmalarının sebebi net...


Yabancı bir devletin haksızlığa uğradığını düşündüklerini bir vatandaşını serbest bıraktırmak için kamuoyu baskısı yaratmak.


Yeryüzündeki, hatta kendi ülkelerindeki "onca yargı mağduru" dururken niçin Kavala'yı seçtiklerini ise daha "öznel" sebeplerle izah ediyorlar.


Kavala'yı severlermiş. Bugüne kadar ki çalışmalarını, duruşunu hep takdir ederlermiş.


İyi de bu dikkat çekici çabanın dünyanın her ülkesinde özellikle de güçlü bir milliyetçi ve bağımsızlıkçı ana damarın olduğu Türkiye'de tam tersi etki yaratacağını hiç mi hesaba katmıyorlar?


Evet, eğer bugün Kavala meselesinde dava dosyası kamuoyu algısının gölgesinde kalmışsa bunun sebebi Batı'daki iktidarların Kavala davasına aşırı ilgisidir.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tilki şimdi seçim havasında 18 Mart 2024 | 608 Okunma Japonya işgal altında ne anlatıyorsunuz? 17 Mart 2024 | 895 Okunma Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu neden susuyor? 16 Mart 2024 | 649 Okunma Hatırlamıyorum ne demek hocam? 15 Mart 2024 | 1.179 Okunma Organize işler bunlar 13 Mart 2024 | 935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar