Göz göre göre soykırım

ABD başta olmak üzere Batı dünyası, İsrail'in bir terör saldırısına cevap verdiğini ve dolayısıyla "sert" olabileceğini söylüyor. İsrail'de konuşan ABD Savunma Bakanı Austin, "Şu an tarafsız...

ABD başta olmak üzere Batı dünyası, İsrail'in bir terör saldırısına cevap verdiğini ve dolayısıyla "sert" olabileceğini söylüyor.
İsrail'de konuşan ABD Savunma Bakanı Austin, "Şu an tarafsız olma zamanı değil. Hamas kasıtlı olarak sivilleri hedef alıyor. İsrail gibi demokrasiler bunu yapmaz" diyor.
Oysa İsrail ordusunun, Hamas'ın cumartesi günkü saldırısından saatler sonra başlayan operasyonunda hedef alınan ve öldürülen binlerce kişi de sivil.



Tel Aviv'in bundan sonrasına dair planıysa "terör" tanımını fazlasıyla aşıyor. İsrail, Gazze Vadisi'nin kuzeyinde yaşayan herkesin önümüzdeki 24 saat içinde Gazze'nin güneyine geçmesi için uyarılar yapıyor. 1 milyondan fazla sivilden bahsediyoruz. Dar bir koridordan bunca insanın bu kadar kısa sürede nakli başta izdiham olmak üzere büyük tehlikeler barındırıyor.
ABD'nin ardından İngiltere'nin de bölgeye uçak gemisi göndermek için sıraya girmesi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 479 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.236 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.790 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.016 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar