Dışarıdan nasıl göründüğünüzü bir bilseniz

Sinirlendiği için kavgaya tutuşan, tartışan insanların telefonlarına sarılıp olan biteni bir yönetmen hassasiyetiyle kaydetmeleri bana trajikomik geliyor. Black Mirror dizisinin yıllar önceki bir bölümünde de dünya...

Sinirlendiği için kavgaya tutuşan, tartışan insanların telefonlarına sarılıp olan biteni bir yönetmen hassasiyetiyle kaydetmeleri bana trajikomik geliyor.
Black Mirror dizisinin yıllar önceki bir bölümünde de dünya aynen böyle tasvir edilmişti. Ancak orada zombiler, hipnoz altında görünüyorlardı. Bizimkiler gayet "bilinçli!".
Görüyorsunuz, herkes elindeki telefonla önce sosyal medyada görülecek mahkemeyi kazanmak için delil toplama peşinde.
Sonrasında da zaten yargı devreye giriyor. Ivır zıvır itişmeler kakışmalar dava konusu oluyor.
Verilen kararlarda sosyal medyadaki yargısız infazların ne kadar etkili olduğu ise üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konu.
Elbette bu kolektif delilik de geçecek. İleride dönüp hâlimize güleceğiz. Ancak yükselen modanın toplumsal dokumuza ve kamuoyunun güven hissine verdiği zararın neresinden dönsek kârdır.
İlgililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün adli yıl açılışında yaptığı uyarıyı kulaklarına küpe yapmalılar:
"Adalet mahkeme salonlarında tecelli eder. Sokağa, televizyon ekranlarına ve sosyal medya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.216 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 397 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.181 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 489 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 521 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar