Boşlukla tokalaşan adam

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (16.04.2022)''Boşlukla tokalaşan adam'' başlıklı yazısı.

ABD'yi yıllarca vergi ödemeyeceği projelere ikna etmiş, müesses nizamın kurumlarına, küresel medyaya rağmen düşük bütçeli bir kampanyayla Başkan seçilmeyi başarmış Trump'ı "deli" ilan ettiler...
Dünya çapında etkili müthiş bir kampanyayla çoluğu çocuğu bu zekâya güldürdüler.
Yerine getirdikleri adamsa boşlukla tokalaşıyor!
Mecazen söylemiyorum.

ABD Başkanı Joe Biden, bir üniversitedeki anlaşılmaz konuşmasını bitirdikten sonra tokalaşmak için sağına dönerek elini uzatıyor... Ancak sahnede bulunan tek kişi kendisi!
Sorarsanız, işte pandemiden savaşa tüm dünyanın kaderini belirleyen politikaları gerçeklikle ilişkisi somut olarak kopmuş bu adam yürütüyor.
Trump'ı açık konuşuyor diye, "akli dengesi yerinde değil" diyerek azletmeye, hatta ordu müdahalesiyle tehdit ederek göndermeye kalkanlarsa oralı bile değil.
Bir çılgınlık yapıp dünyayı taş devrine döndürecek nükleer füzelerin düğmesine basmasından korktukları da zaten Biden değil Putin!
ABD bu haldeyken dünyada işlerin garip gitmesine, küresel ekonomilerin izolasyon gibi intihardan farksız kararlarla bozulmasına, Ukrayna Savaşı'nın patlamasına şaşılır mı'

AHMET HAKAN'IN MÜLTECİ SINAVI

Dün baktım herkes Ahmet Hakan'a veryansın ediyor...
Sebebi ise Ahmet'in dün mültecilerle ilgili yazdığı "Canımız sıkılsa da sakin olmalıyız" başlıklı yazısı.
Aslında her zamanki gibi ortadan bir yazı... Hatta yazısında sıraladığı örneklerle mültecilere bakış açısının Ümit Özdağ'dan hallice olduğunu da hissettiriyor. Yani kimseyi kızdıracak bir şey söylememiş.
Ama buna rağmen yine ne dönekliği kalmış ne satılmışlığı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.312 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 975 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.607 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar