Bir Alman, bir Amerikalı bir de PKK’lı...

Türk savaş uçaklarının 26 Kasım'da Münbiç'te PKK'nın Suriye kolu YPG hedeflerine düzenlendiği hava saldırısında öldürülen teröristlerden birisi Alman diğeri de Amerikalı...

Türk savaş uçaklarının 26 Kasım'da Münbiç'te PKK'nın Suriye kolu YPG hedeflerine düzenlendiği hava saldırısında öldürülen teröristlerden birisi Alman diğeri de Amerikalı çıkmış.
Münbiç kaynaklı haberde verilen isimler şunlar:
ABD'nin California eyaletinden gelen 'Robin Agıri' kod adlı Michelle Israel ile Almanya'nın Bielefeld şehrinden örgüte katılan 'Zana Civan' kod adlı Anton SJK.
Elbette bu tek örnek değil.
Daha önce de Türkiye'ye karşı gerçekleştirilen ve onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör eylemlerinde "yabancı savaşçıların kullanıldığı" gündeme gelmişti. ABD'li askeri yetkililerin PYD'li teröristlerle buluşmaları da sır değil.
Bölgedeki yangında katalizör vazifesi gören IŞİD'in içinde de İngiltere ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'dan gelen binlerce "gönüllü teröristin" olduğu da biliniyor.
Evet, tablo net. Ortadoğu'yu ve Türkiye'yi karıştırıp yeni binyıla göre yeniden dizayn etmek için ABD ve batı "her şeyi ile" açıktan sahaya inmiş durumda.
Tıpkı yüzyıl önce, Kurtuluş Savaşı sırasında üstümüze çöreklendikleri gibi.
Hal buyken, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehlikenin "yeniden emperyalizm" olduğunu ısrarla görmezden gelen "solcuları" anlamakta gerçekten zorlanıyorum.
Baksanıza, ülkedeki "sol" muhalefet tüm renkleriyle sınırlarımızda kurulan PKK devletinin görünen yüzü YPGPYD'nin yanında. Ya da en azından CHP gibi, bu maşa terörist örgüte sempatiyle bakıyor.
Dayanışma mesajları, yardım kampanyaları havada uçuşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 520 Okunma Teke zortlatması 06 Mayıs 2024 | 1.103 Okunma Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 497 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 719 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar