Batı’ya anahtar teslim Türkiye vaadiyle seçim kazanılır mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün cuma çıkışı, Ermenistan'ın Rusya'yı, Azerbaycan'ın da buna karşılık masada Türkiye'nin arabuluculuğunu önerdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün cuma çıkışı, Ermenistan'ın Rusya'yı,  Azerbaycan'ın da buna karşılık masada Türkiye'nin arabuluculuğunu önerdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı şimdiye kadar Rusya'dan Türkiye'nin masada olmasına bir itiraz gelmediğinin de altını çizdi. Rusya cephesinde durumlar ne, ona bakalım...

Valday Tartışma Kulübü'nün yıllık toplantısına video konferansla katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in söyledikleri bu konuda epeyce fikir veriyor.

"Ermenistan işgali sonsuza kadar devam edemezdi" diyen Putin, Dağlık Karabağ sorununda Türkiye ile aynı düşüncede olmadıklarını ve anlaşmazlıkları konusunda ödün verebilecekleri noktalar bulmaları gerektiğini vurguluyor. Ve ekliyor:

"Erdoğan, baskılara rağmen bağımsız dış politika izliyor... Türkiye ile tepkilere rağmen kendi milli değerlerimizi anlayarak bunu (Türk Akım projesi) çok hızlı yaptık. Erdoğan, 'Bunu gerçekleştireceğiz' dedi ve biz bunu gerçekleştirdik. Türkiye, askeri teknik iş birliği alanındada S-400 sistemini almayı kararlaştırdı ve satın aldı. Böyle bir ortakla çalışmak çok hoş ve güvenli."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 461 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 510 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.240 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.794 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.364 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar