Alternatif Survivor: Kim daha dönek?

Survivor’a annemin sayesinde ara sıra göz atıyordum. Ne var ki bağırış çağırışlara, hele yarışmacıların birbirlerinin kuyusunu kazmalarına dayanma sınırım iki dakikaydı. Survivor biraz...

Survivor’a annemin sayesinde ara sıra göz atıyordum. Ne var ki bağırış çağırışlara, hele yarışmacıların birbirlerinin kuyusunu kazmalarına dayanma sınırım iki dakikaydı.
Survivor biraz bronzluk, biraz kas, az zeka ve bolca gıybet demek benim için... Küçümsemek amacıyla söylemiyorum. Memleketin “fikir önderleri” ve siyasi liderlerinin Survivor yarışmacılarından pek de farkları yok.
MHP’nin “tarihçi hocası”ndan AKP’nin “ilahiyatçı hoca”larına, ekonomistinden gazetecisine, seviye ortada. Son örneği, Ergun Babahan ve Ali Bayramoğlu’nun birbirlerini “döneklik” ve “müptezellikle” suçlaması. Haklarında ben de atıp tutacak değilim; zaten birbirlerini Survivor ateşinin başında haşlayan alfa erkekleri gibi yemişler. Ancak konu, gazetecilik üzerinden “kim daha dönek” tartışmasına döndüğü için mazuratım var.
Kim daha has demokrat?
Bu ülkede “döneklik” çok kolay ve bazen acımasızca yapıştırılan bir etiket. Gazeteci, entelektüel, ya da fikir önderlerinin de yanılma payı var.
Temel sorun, kamuoyunu yönlendirenlerin ilkesel tutarsızlıkları. Demokrat geçinenin, iktidarla ters düşmemek için demokrasinin ilkelerini çiğnemesi de... Her değişen iktidara göre aslan kesilenin durumu, birbirinden farksız. Biri şimdi, diğeri daha önce iktidarın gemisinden atlamaya ya da atılmaya kalktı diye, daha mı “has gazeteci” veya “has demokrat” oluyor?
Asıl sorun, “kim daha çok döndü” değil, iktidara bu kadar “yanaşmış” bir gazetecilik yapmış olmak, meslek ilkeleri ihlal edilirken başını öte yana çevirmek değil mi?
İşin acıklısı, şimdiye kadarki “duruş”larıyla çoktan saygınlıklarını yitirdiklerinin farkında olmamaları.
Ama önemi yok, bu da unutulur. Sadece bu ikilinin özelinde değil, erkekler dünyasına has bir durum bu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 63 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 641 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 417 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 80 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar