Trolleri temizleme ve sakınma rehberi

İnternet ortamında tacizin, trollerin hedefi olmak, en hafifinden can sıkıcı fakat giderek daha çok rastlanan bir durum. Cinsiyetçilik, ırkçılık üzerinden hareket eden, bazısı maaşlı troll’ler, muhalif...

İnternet ortamında tacizin, trollerin hedefi olmak, en hafifinden can sıkıcı fakat giderek daha çok rastlanan bir durum. Cinsiyetçilik, ırkçılık üzerinden hareket eden, bazısı maaşlı troll’ler, muhalif sesleri bastırmak için küfür kıyamet gidiyor. Bazen de kişisel bilgilerinizi ele geçirebiliyorlar.
Hepsini tek tek bloklamak zor. Ama hedef haline getirildiyseniz almanız gereken bazı önlemler var.
Feministlerin cinsiyetçi ve ayrımcı dille mücadele amacıyla kurduğu geekfeminism.wikia.com, trol saldırısına uğrayanların alabileceği önlemleri yazdı. Herkesi “trol temizliği”ne ve kendini korumaya almaya davet ediyorum.
1-Facebook, Twitter, e-mail, Tumblr, Apple, domain adı, Amazon ve bankacılık şifrelerinizi değiştirin. Her farklı site için mutlaka ayrı bir şifre oluşturun. Şifrelerinizi sağlam bir yere yazın.
2-Gmail kullanıyorsanız “hesapta son aktiviteler”e bakın. (e-mail kutusunun altında)
3-Güvenlik ayarlarına girip hangi 3’üncü partilere erişim hakkı tanıdığınıza bakın, gereksiz olanları atın.
4-Back up için verdiğiniz e-mail hesabını düzenli kontrol edin.
5-Süresi dolmuş veya açığa çıkmış hesabınız varsa, derhal silin.
6-Hesap kurtarma bilgilerinizi doğrulayın, mümkünse bu bilgilerin bulunabildiği yerleri sağlama alın.
7-Cep telefonunuzu şifreleyin. (PIN)
ŞİFRENİN ŞAKASI YOK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 40 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 640 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 416 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 79 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar