Partilerin Şapkasından Bakın Neler Çıktı?

Partiler vekil listelerini verdiler.. Yeni vitrinlerini seçmenin beğenisine sundular..Üzerinde çok kalem oynatılacak, çok konuşulacak, çok tartışılacak bi mesele.. İyi tetkik etmeden yalapşap bilgilerle ayrıntıya...

Partiler vekil listelerini verdiler.. Yeni vitrinlerini seçmenin beğenisine sundular..
Üzerinde çok kalem oynatılacak, çok konuşulacak, çok tartışılacak bi mesele.. İyi tetkik etmeden yalapşap bilgilerle ayrıntıya girmek istemiyorum..
İlk gözlemim şu; CHP’nin 14 ilde birinci sıraya kadın aday koyması alkışlanacak bi durum.. Gençlerin deyimiyle, on numara..
*
İstanbul birinci bölgede yarış zorlu geçeceğe benziyor.. HDP Selahattin Demirtaş’la seküler kesimi, Hüda Kaya’yla İslami kesimi hedef almış..
Görünen o ki; İstanbul’da CHP de HDP de aynı tabana oynuyor..
CHP, HDP tehlikesine karşı Alevi oylarına yönelmiş ama bu yönelme ne kadar doğru, ne kadar gerçekçi, ne kadar seçmeni kavrayıcı 7 Haziran akşamı göreceğiz..
Şunu da belirteyim.. Büyük kentlerde, özellikle oy deposu olan İstanbul’da HDP listesi ‘Vay be’ dedirtecek halde değil..
Yine de seküler Türklerin oyunu alır mı?
Alır.. Niye mi alır?
Yüzde 10 barajı yüzünden.. HDP barajı aşamazsa korkusu yüzünden.. Başkanlık sistemi gelir korkusundan.. Tek adam yönetimine geçeriz korkusundan..
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu Süpürüldü! 02 Mayıs 2024 | 441 Okunma İstanbul Cezaevi’nden Sesleniyorum 01 Mayıs 2024 | 420 Okunma Maşallah! AKP’lilerin Dili Açıldı 30 Nisan 2024 | 2.418 Okunma Saray Öyle Uçtu Ki… Mangalda Kül Bırakmadı 29 Nisan 2024 | 1.341 Okunma İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar