Korkarım Ayasofya yakında "perdeli cami" diye anılacak

İddia ediyorum birçok kişi sadece namaz kılmak için değil, perdenin açılışı kapanışını görmek için, Ayasofya’nın kilise havasından camiye geçişini izlemek, tekrar eski haline dönüşünü görmek için gidecektir.

Bir bölümü ibadete açık olan Ayasofya’nın (kutsal bilgelik) tamamı ibadete açılıyor. İki gün sonra ilk cuma namazı kılınacak.

Namazı, Diyanet İşleri Başkanı kıldıracak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve iktidar ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de cuma namazını Ayasofya’da kılacaklar, safta yerlerini alacaklar. Diyanet İşleri Başkanı, öteki parti liderlerini de davet etmiş. Kılıçdaroğlu katılmayacağını söylemiş, Meral Akşener katılırım demiş. Diğerlerini bilmiyorum. Zannediyorum onlar aranmamıştır bile (Mithat Sancar / HDP, Ahmet Davutoğlu / Gelecek Partisi, Ali Babacan/ DEVA Partisi, Temel Karamollaoğlu /Saadet Partisi). 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 514 Okunma İktidarın Kredisi Bitti: Yerel Halk İkna Olmaz! 22 Nisan 2024 | 612 Okunma Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 513 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.207 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.084 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum