Türkiye’de On Gerçek Aydın Var mıdır Acaba?

AKADEMİSYEN, profesör, doçent olmakla kişi aydın olmaz. Aydın olmanın, olmazsa olmaz şartları vardır. *** Hiçbir aydın para, madde, menfaat, makam mevki karşılığında; yalakalık, yağcılık...

AKADEMİSYEN, profesör, doçent olmakla kişi aydın olmaz. Aydın olmanın, olmazsa olmaz şartları vardır.

***

Hiçbir aydın para, madde, menfaat, makam mevki karşılığında; yalakalık, yağcılık, meddahlık, dalkavukluk yapmaz. Dünya kadar kültürü olsa bile yağcı kişi aydın olamaz.

***

Devlet ile rejim düzen sistem arasındaki farkı ayırt edemeyen, devlet ile rejimi özdeşleştiren kişi aydın değildir.

***

Aydın bütün kötü ideolojilere karşı olan kimsedir. Buna resmî ideoloji de dahildir. M. Kemal’in ölümünden sonra Dönmeler ve Kriptolar tarafından fabrika edilmiş bozuk ve bâtıl Kemalizm ideolojisine ve bu ideolojinin meydana getirdiği kopukluğa taraftar kişi aydın değildir. Kemalist aydın olmaz.

***

Sadece doktor, mühendis, hukukçu olmak da aydın olmaya yetmez. Mehmed Âkif veterinerdi ve aynı zamanda aydındı. Çünkü onda aydın olmak için gerekli şartlar mevcuttu.

***

Aydının doğru, dürüst, haysiyetli, gerçek vatansever (yalancısı, sahtesi çoktur) olması gerekir. Eğri, yamuk, sahtekar kimse aydın değildir.

***

Aydınımtrak, aydınımsı, kendini aydın gibi gösteren ama olmayan kimseler aydın değildir.

***

Mantık kültürüne sahip olmayan kimseler aydın olamaz.

***

Üç yüz kelimelik günlük sokak çarşı pazar iletişim Türkçesiyle aydın olunmaz. Yazılı edebî zengin Türkçe bilmek gerekir.

***

Üniversite bitirmiş herkesi aydın sananlara şaşılır.

***

Darvinistten aydın olmaz.

***

Seksen milyonluk Türkiyede on gerçek ve yüksek aydın var mıdır acaba? (Bendeniz kendime aydın demekten hayâ ederim. Okur yazar bir vatandaşım, o kadar…)

***

Haram kazanç elde eden, haram yiyen, haramla zengin olan bir Müslüman, haramı helal görmediği müddetçe, günahkar bir Müslüman olabilir ama asla aydın bir Müslüman olamaz.

***

Ülkesindeki, dünyadaki kötülüklere karşı muhalif olmayan bir kimse aydın olamaz.

***

Aydın, riyasete ve emanete talip olmaz. Matlub (istenen) olursa, ehil değilse kabul etmez.

***

Âdil olmayan kimse aydın olamaz.

***

Aydın hikmet (bilgelik) sahibidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar