Namaz seferberliği

BAŞTA Diyanet olmak üzere, ülkemizdeki bütün islamî cemaatler, dernekler, vakıflar, kuruluşlar, tarikatlar, gruplar; halkın ve gençliğin beş vakit namaz kılması için en uygun, en tesirli (etkili) en yoğun...

BAŞTA Diyanet olmak üzere, ülkemizdeki bütün islamî cemaatler, dernekler, vakıflar, kuruluşlar, tarikatlar, gruplar; halkın ve gençliğin beş vakit namaz kılması için en uygun, en tesirli (etkili) en yoğun propaganda, uyarma, aydınlatma seferberliği başlatmalıdır. Bu hizmet ayrı ayrı yapılmamalı, ortak bir plan ve program çerçevesi içinde birlikte çalışarak yapılmalıdır. Bu hizmet paraya, prestije, şahsî ihtiraslara, siyasete, holiganlığa, meşreb taassubuna alet edilmemeli, Allah rızası için yapılmalıdır.

Sahih bir imandan sonra, İslamın ikinci temel şartı namazın dosdoğru kılınmasıdır. Müslümanlar bu vazifeyi, bu hizmeti yapmazlarsa kurtulamazlar, necat ve felah bulamazlar. “Namaz bir ritüeldir, önceliği yoktur” gibi laflar boştur, yanlıştır. Müslümanlar savaşın en kızgın zamanında bile namaz kılmakla yükümlüdür. Ahlakın çok bozuk olması, namazı ihmal etmemiz, ikinci plana atmamız için gerekçe olamaz. Hem namaz kılınacak, hem de ahlakla ilgili hizmetler yapılacaktır.

(İkinci Yazı)

TC SORUMLUDUR

LÜKS otomobilin, sarhoş olduğu iddia edilen 19 yaşındaki hukuk fakültesinde öğrenci sürücüsü, hakimiyetini kaybetmiş, kaldırıma çıkmış ve çiçek satan zavallı vatandaşı öldürmüş.

Otomobiller kafa kafaya toslaşmış… Ölüler yaralılar… Çarpışan otobüsler, TIR’lar, minibüsler, kamyonetler… Kazalar kazalar kazalar… Şarampola, uçuruma uçanlar, karşı şeride çıkanlar, üst geçitten düşenler… Ölüler, yaralılar, acılar…

Bayramda yollar mezbahaya döndü…

Bu kazaların, bu trafik cinayetlerinin yüzde sekseni TC devletinin suçudur.

Trafik hukukunu işletmiyor… Ehliyeti ve liyakati olmayanlara sürücü ehliyeti veriyor… Usulsüzlük yapanları yakalayıp cezalandırmıyor, suç işleyenleri tenkil etmiyor, yani başkalarına ibret verecek şekilde tepelemiyor.

İstanbulun bazı kalabalık semtlerinde otomobiller yaya kaldırımlarına park ettiriliyor, insanlar yolun ortasından yürümek zorunda bırakılıyor.

Yasak olduğu halde sürücüler telefonla konuşup duruyor, kaza oluyor.

Oto yollarda zik zak yapan deliler var, bunlara gereken ceza verilmiyor.

Emniyet kemeri takmadan yolculuk yapanlar cezalandırılmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.394 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar