Kardeşliği ve İttihadı Yıkan Gıybet

GIYBET Kur’anda, Sünnette kötüleniyor. Fasık-ı mütecahir azgınların gıybeti dışında, gıybet etmenin haram olduğunda şüphe yoktur. Gıybet mutlak olarak caizdir, mubahtır diyen kâfir olur. 1400...

GIYBET Kur’anda, Sünnette kötüleniyor. Fasık-ı mütecahir azgınların gıybeti dışında, gıybet etmenin haram olduğunda şüphe yoktur. Gıybet mutlak olarak caizdir, mubahtır diyen kâfir olur. 1400 yıllık İslam tarihinde bütün din büyükleri gıybeti kötülemiştir. Kur’an gıybeti, ölü kardeşinin etini yemek gibi iğrenç ve çok çirkin bir günah olarak göstermektedir.

Tarih boyunca bütün rabbanî ve muttaqi ulema ve fukaha, bütün gerçek şeyhler, bütün mürşidler, yaşadığı zamanda Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) vekilleri, varisleri, halifeleri durumunda bulunanlar gıybeti kötülemişlerdir ve bugünküleri de kötülemektedir.

Mevcut dinler içinde gıybeti en fazla kötüleyen dinin İslam olmasına rağmen, en fazla gıybet İslam dünyasındadır.
İslam yalanı da yasaklamış, kötü görmüştür.
İftirayı da.
Diliyle ve kalemiyle fitne ve fesat çıkartmak da böyledir.
Allahın tesis etmiş olduğu iman kardeşliğini dilleriyle ve kalemleriyle bozanlar, mü’minleri birbirine düşman edenler de büyük günah işlemektedir.
Allahtan korkan ve çekinen bütün gerçek ulema ve fuqaha, bütün gerçek şeyhler, bütün kâmil mürşidler; ne kendileri gıybet ederler, yalan söylerler, ne de bağlılarına, sevenlerine, müritlerine bu konuda izin verirler müsamaha ederler.
Gıybet eden bir şeyh gerçek şeyh değildir.

Gıybet eden bir derviş veya muhib gerçek derviş, gerçek muhib değildir.
Ben dervişim diye geçiniyor ama mütemadiyen gıybet ediyor. O, kesinlikle derviş değildir, fâsıkın tekidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.394 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar