Kandil tebriki

Muhterem mü’min kardeşlerimin geçmiş Berat kandilini tebrik ediyorum. Aşağıdaki satırları bir müsevvid (kâtip) olarak yazıyorum. Bilgiler, fikirler, görüşler, uyarılar; hocalarıma, üstadlarıma...

Muhterem mü’min kardeşlerimin geçmiş Berat kandilini tebrik ediyorum.

Aşağıdaki satırları bir müsevvid (kâtip) olarak yazıyorum. Bilgiler, fikirler, görüşler, uyarılar; hocalarıma, üstadlarıma, büyüklerime aittir. Allah’tan hepsine rahmet ve mağfiret dilerim.

İşin başı Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin öğrettiği ve Allahü Teala ve Tekaddes hazretlerinin razı olduğu, kabul ettiği sahih bir imandır.

İmandan sonra beş vakit namazın fıkha yani Kur’ana ve Sünnete uygun şekilde dosdoğru kılınmasıdır.

Üçüncüsü: Hür ve mukim erkek Müslümanların farz namazları ehliyetli, icazetli, liyakatli imamların arkasında cemaat halinde kılmalarıdır.

Dördüncüsü: Zekatın Kur’ana, Sünnete, Şeriata, fıkha uygun şekilde verilmesidir.

Beşincisi: Allah ile olan bütün işlerde ihlasa riayet edilmesidir. İhlassız ibadetlerin kabul edilmeyeceğine dair sahih haberler vardır.

Altıncısı: Allahü Teala hazretleri biz kullarına adaleti emr etmiş, zulmü yasaklamıştır. Ne kendimize, ne insanlara, ne de canlılara zulm etmeliyiz.

Yedincisi: Resulullah Efendimiz bütün insanlığa, bahusus biz Müslümanlara en güzel örnek ve model olarak gönderilmiştir. Onun getirdiği Kitaba, onun Sünnetine uymalıyız.

Sekizincisi: İslam güzel ahlak dinidir. İslamın bir ahlak sistemi vardır. Bu ahlaka uymalı, yalandan iftiradan gıybetten nemimeden tecessüsten, elimizle ve dilimizle insanlara kötülük etmekten uzak durmalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.394 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar