En Değerli ve Büyük Nimet İmandır

SORU: Allah’ın dünyada verdiği en büyük nimet nedir?.. CEVAP: İman nimetidir. SORU: Bir insan için ölürken en büyük nimet nedir?.. CEVAP: Hüsn-i hâtime ile ölmektir, yani ömrünün ölümüne...

SORU: Allah’ın dünyada verdiği en büyük nimet nedir?.. CEVAP: İman nimetidir.

SORU: Bir insan için ölürken en büyük nimet nedir?.. CEVAP: Hüsn-i hâtime ile ölmektir, yani ömrünün ölümüne iman ile bitişmesidir.

SORU: İmanlı olarak ölen ebediyyen yanar ve ceza çeker mi?.. CEVAP: Çekmez. Allah onu ya bağışlar Cennete koyar yahut adaleti ile bir miktar cezalandırdıktan sonra Cennete koyar.

SORU: Be adam şu anda bin bir siyasî dedikodu ve polemik varken sen niçin bunları yazıyorsun?.. CEVAP: Dedikoduların, gevezeliklerin, zevzekliklerin, polemiklerin, çekişmelerin, tepişmelerin, önemsiz aktüel hadise ve havadislerin kıymeti yoktur. Sana, senin için çok önemli ve hayatî konuları anlatmaya çalışıyorum. İmanlı ol… İtikadın sahih olsun… İmanını korumaya çalış… Ölürken imanlı ölmek için neler gerekiyorsa onları yap, bunun için bütün sebep ve vesilelere yapış.

SORU: Cemaat-iktidar savaşı hakkında ne diyorsun?.. CEVAP: Bu mesele mıncıklana mıncıklana artık kabak tadı vermeye başladı. Gerçek icazetli ulemadan, fukahadan, hükemadan, meşayihten, büyük ziyalılardan on kişilik bir heyet bunun fetvasını yazsınlar ve on milyonlarca Müslüman bu fetvaya uysun.

SORU: Müridleri Filan zatı uçuruyorlarmış, ne dersin?.. CEVAP: Şeyh efendinin, kendisini uçuran holigan müridlerini hakaret ederek ve döverek kovmasını isterim.

SORU: Kâzım beyin damadı Râsim bey doçent olmuş, ne dersin?.. CEVAP: Osmanlıca okuma yazma biliyorsa tebrik ederim, bilmiyorsa, ne hali varsa görsün derim.

SORU: Lebib bey bir oturuşta 150 liralık yemek yemiş, ne dersin?.. CEVAP: Çüş derim. Bu Lebib dediğin kişi devegiller fasilesine mi mensuptur?

SORU: Kur’ana, Sünnete, Şeriata aykırı bir küfür ve inkar düzen ve sistemine iyi veya eskisine göre daha iyi diyen ne olur? CEVAP: Cahillik mazereti yoksa kafir olur.

SORU: Lüks pahalı israflı ihtişamlı şaşalı debdebeli tantanalı otomobiliyle övünen, böbürlenen, onunla değer kazandığını sanan bir kimse nasıl biridir?.. CEVAP: O bir beyinsizdir!..

SORU: Anne ve baba namaz kılan oldukça dindar kişiler ama buluğa ermiş çocuklarına namaz kıldır(a)mıyorlar, onlara ne dersin?.. CEVAP: Vah vah derim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.394 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar