Ehl-i Sünnetim Elhamdülillah

MÜSLÜMANIM, mü’minim elhamdülillah… İman bana Allahın lütf ve ihsan etmiş olduğu en büyük nimettir. Ömrüm ölümüme, (Allahın lütf kerem inayet ve rahmetiyle) imanla bitişirse (günah ve...

MÜSLÜMANIM, mü’minim elhamdülillah… İman bana Allahın lütf ve ihsan etmiş olduğu en büyük nimettir. Ömrüm ölümüme, (Allahın lütf kerem inayet ve rahmetiyle) imanla bitişirse (günah ve isyanlarım yüzünden bir miktar ceza çeksem de) kurtulacağım inşaallah.
Kur’an, Sünnet, Cemaat, Sevad-ı Âzam, Cadde-i Kübrâ Müslümanıyım.
Allahı kemal sıfatlarıyla sıfatlı bilirim, noksan sıfatlardan tenzih ederim.
Rab olarak O’dan razıyım. Yalnız O’na ibadet ederim, yalnız O’dan yardım dilerim. Beni O yarattı, dönüşüm O’nadır.
Allahın kadim Kelamı olan Kur’an benim kitabımdır, Kitab olarak ondan razıyım.
Nebim ve Seyyidim âhir zaman Peygamberi Muhammed Mustafa aleyhisselamdır. O, hayatta benim için en güzel örnek ve modeldir. 
Dinim, Allahın Kur’anda “Allah katında (hak ve makbul din İslamdır) buyurduğu Din-i Mübin-i İslamdır. Din olarak İslamdan razıyım. İslam’ın dışındaki muharref dinleri, ideolojileri, düzenleri, sistemleri, (…)izmleri kabul etmem, benimsemem. Din olarak, nizam olarak, sistem olarak, hukuk olarak İslam bana yeter.
Dinim İslamdır, milletim İslamdır, medeniyetim İslam.
Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) Ashab-ı Kiramını, onlardan sonra gelen Tâbiîni, üçüncü kuşak Tebe-i Tâbiîni dinde örnek ve önder kabul ederim ve onların yolundan giderim.
Peygamber Efendimizin Ehl-i Beytini sever ve tutarım.
Bundan bin dört yüz yıl önce cereyan etmiş üzücü hadiseler dolayısıyla; Kur’anda övülmüş Ashaba dil uzatmam, olup bitenlerin hesabını ahkemülhâkimîn olan Allaü Tealaya havale ederim. 
Din konusunda bir anlaşmazlık çıktığı zaman Sêvad-ı Âzam’a tâbi olurum.
Allahın, Resulünün, Kitabullahın, İslamın, Şeriatın düşmanı Deccalları, kezzabları, Süfyanları, Nemrud ve Firavunları sevmem; onlara Allah için buğz ederim.
Kur’anın, Sünnetin, Dinin, Şeriatin kesin hükümlerini bırakıp, onlara uymayan aykırı yorumlara kulak asmam.
Kesin zahir hükümler varken, bâtinî yorum yapmam, aykırı hükümler çıkartmam.
Yetmiş küsur bâtıl, bozuk, hatâlı fırkayı; Kurtuluş Fırkası olan Ehl-i Sünnet ve Cemaat ile bir tutmam.
Bütün Müslümanlar Kur’anda birleşsin isterim derken, Kur’anın doğru yorumunun Ehl-i Sünnetinki olduğunu da beyan ederim.
Din ile dünyanın ayrılmasını kabul etmem. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar