TURKOVAC, Aykut Özdarendeli ve “Biz Başarırız…”

Yaklaşık iki yıldır dünya Covid-19 illetiyle uğraşıyor. Etkilenmeyen kalmadı. 2021 yıl sonu kayıtları itibarıyla 285 milyondan fazla kişi Covid’e yakalanırken, 5 milyondan fazla kişi hayatını...

Yaklaşık iki yıldır dünya Covid-19 illetiyle uğraşıyor. Etkilenmeyen kalmadı. 2021 yıl sonu kayıtları itibarıyla 285 milyondan fazla kişi Covid’e yakalanırken, 5 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti.

Dünya beklenmedik bir şekilde kapanmaya gitti. Zengin fakir fark etmeden devletler ve insanlar bir şekilde devam eden hayatlarını değiştirmek zorunda kaldılar.

Ekonomik anlamda dünya küçülürken, küresel ticaretin damarları olan tedarik zincirleri kırıldı. Covid’in sebep olduğu kötü süreçten çıkmanın tek yolunun aşı olduğu işin uzmanları tarafından anlatıldı.

Tarihte yaşanan salgın süreçlerine nazaran çok kısa sayılacak bir zaman diliminde Covid için aşıların bulunduğu haberleri geldi.

Özellikle Türk asıllı Alman vatandaşları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin geliştirdikleri BioNTech aşısı, dünyada büyük ses getirdi.

Ülkemizde de kullanımda olan Çin’de geliştirilen Sinovac ile Şahin-Türeci çiftinin geliştirdiği BioNTech aşısının kullanımı devam...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millete yalan söyleyen kim? 18 Ocak 2022 | 1.401 Okunma Türkiye Gazetesi Yazarı Mehmet Şahin: “HDP ile niye birliktesiniz?” dendiğinde kızmayacaksınız…’’ 16 Ocak 2022 | 470 Okunma PKK HDP’nin, HDP sizin neyiniz oluyor? 11 Ocak 2022 | 308 Okunma Türkiye, NATO’nun nesi olur? 09 Ocak 2022 | 262 Okunma TURKOVAC, Aykut Özdarendeli ve “Biz Başarırız…” 04 Ocak 2022 | 486 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar