Rehavet Yok

Ülkemiz dört bir yandan ateş çemberi tarafından kuşatılmışken daha dikkatli, gayretli, çalışkan olmak zorundayız. Rehavet yok! Olağanüstü hâl bir yana devamlı olarak teyakkuz hâli içinde...

Ülkemiz dört bir yandan ateş çemberi tarafından kuşatılmışken daha dikkatli, gayretli, çalışkan olmak zorundayız. Rehavet yok! Olağanüstü hâl bir yana devamlı olarak teyakkuz hâli içinde olmalıyız. Zira su uyur, dağ uyur, ova uyur, ama düşman uyumaz. Pusuya yatmıştır, her an bir fırsat kollar. İhanet odakları ve ezelî düşmanlarımız dizdize kolkola plânlar kurmaya devam ederler.

         “Yayıncılar Nöbette” başlıklı bir yazı yazmıştım. Neşriyat âleminde yankı uyandırmıştı. Hakikaten yayıncılar, 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana yoğun  şekilde çalışıyor. Bilhassa kültür sanat alanında yayıncılık yapanlar, daha duyarlı bir anlayış içinde yerli ve milli anlayışla kıymetli eserleri okuyucuları için hazırlıyorlar. Ki doğrusu da budur. Allah korusun işgâl kuvvetleri, emellerine ulaşabilselerdi bugün özgür şekilde yayıncılık yapabilen tek bir yayınevi kalmayacaktı. Gafiller hariç herkes bunun farkında, şuurunda. Okur Kitaplığı'ndan ve markası olan Mat Kitap'tan çıkan eserleri tanıtmak istiyorum:

         Cevat Akkanat, yazılarını gazete köşelerinde okudumuz değerli bir kalem erbabı. Basındaki edebiyatçı köşe yazarlarının yazıları, genelde deneme tadında olur. Cevat Akkanat'ın yazılar ı da öyle. Nitekim bunlardan yaptığı bir seçmeyi Deneme Tahtası adıyla kültür hayatımıza kazandırdı. İçli, derinlikli metinler.

         Selvigül Kandoğmuş Şahin ise aşina olduğumuz bir yazar. Edebiyatımızın vicdanlı ve kararlı isimlerinden. İnsanoğlunun serüvenini takip eden ve değişimi yakından izleyen yazar, hikâyeciliğimizdeki iyi ve köklü yerini sağlamlaştırırken günlük olaylara da bigane kalmıyor. Nitekim önceki gün gazetemizde çıkan “Kudüs Bizi Bekliyor” başlıklı yazısı da ses getirdi. Şahin'in Hayırlı Haber ismiyle çıkan hikâyelerini tavsiye ediyorum. Yazarımızın yine hikâyelerinden oluşan diğer kitabı Gülendamın Renkleri'nin üçüncü baskısı da gerçekleşti. Yürekten kutluyor, yazarımıza daha nice eserler diliyorum.

         Bazı hususi gün ve gecelerin kıymetini bilmek gerek. Fatih Pala'nın Ramazan ve Oruç çalışması da özel bir gayretin sonucu olarak dinî hayatımıza kazandırılmış bulunuyor. Rahmet iklimi gün gün, seçilmiş güzel fotoğraflar ve iyi bir mizanpajla okuyucuya  sunuluyor. Bir ay değil, sene boyunca  okunabilir.

         Sedat Yılmaz'ın Asitane Kayıp Sözler Dergâhı romanı ilgi çekici bir eser. Tanıtımının son satırları şöyle: “Asitâne uzun zamanlardır binbir karmaşa ve kaos içinde yitirdiğimiz ruh denizlerine sözel-estetik bir fener tutuyor. Aydınlanmaya değer.  Ruhunuza değer...” Yılmaz'ın S'onsuzluk isimli şiir kitabı eş zamanlı olarak vitrinlere çıktı. İlk şiir “Sitemkâr” ve şöyle: “Hayat uzun bir şiir / Ömür kısa bir dize / Kimi zaman alevli / Kimi zaman tekdüze / Yılları kitap gibi / Raflara dize dize / Bir damlaydım çoğaldım / Döküldüm bu denize / Sitemkârım geceye / Sitemkârım gündüze / Göz cemâline hasret / Kulak tatlı bir söze”. Ve bir başka şiirden mısralar: “Ey ateş / Serin tut sözlerimi / İskenderiye, Kudüs / Bağdat, Halep, Şam / Zulmetin kazanında her akşam / Kaynıyor ve yanıyor / Başkentleri kalbimin”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.707 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar