Kadir Kıymet

Issız çöllerde aç susuz kalan bedeviler, yolunu şaşıran yüklü develerle kervanlar nasıl sana sığınıyorsa biz de sana iltica ediyoruz. Bu mübarek gece hürmetine bize doğru yolu göster, bizi rızan...

Issız çöllerde aç susuz kalan bedeviler, yolunu şaşıran yüklü develerle kervanlar nasıl sana sığınıyorsa biz de sana iltica ediyoruz. Bu mübarek gece hürmetine bize doğru yolu göster, bizi rızan dahilinde hareket eden iyi ve makbul müminlerden eyle Allah'ım!

         Zifiri karanlıkların egemen olduğu o anlarda karıncaların ayak seslerini duyan, muhtaçların ihtiyacını bilen, fakir fukarayı doyuran, garip gurebaya yol gösteren Rabbim! Bizi de, emirlerine uygun şekilde hayat geçiren kullarından eyle Allah'ım!

         Dertlilere derman ulaştıran, hastaları sağlığına kavuşturan, kayıp yavruları analarıyla buluşturan merhametli Rabbim! Türlü halleriyle isyanda olan kullarına hayırlı ve meşru yolu, doğru ve şaşmaz istikameti nasip eyle Allah'ım!

         Şaşırmışlardan değil hakikati bilenlerden, sapkınlığa düşenlerden değil Hakkı bilen, çizgiyi bulan, sırat-ı müstakimde ilerleyen, sahih hedefe doğru yürüyen kullarından eyle Allah'ım!

         Gaflet çamuruna bulaşanları, günah bataklığına düşenleri, ihanet sarmalına kapılanları, Sen rahmetinle, merhametinle, mağfiretinle muamele ederek kurtar Allah'ım! Onlara basiretli ve ferasetli olmayı nasip et. Onların çevrelerindeki masumları himaye et Ya Rabbi!

         Senin verdiğin hidayet nuruyla yetinmeyen, gözü mümin kardeşini görmeyen, gurur, kibir illetine bilerek bilmeyerek düşen nâdânları ya ıslah eyle veya başkalarına zarar vermesinler diye tesirsiz hâle getir Allah'ım!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.707 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar