Yazarlar kedileri sever                             

Aslında kültürle ve sanatla ilgilenen bir çok sanatçı ve kültür adamı hayvanları sever ama en çok da kedileri. Peki yazarlarla kediler arasındaki bu tarihî dostluğun kaynağı nereye dayanıyor?SADECE yazarlar...

Aslında kültürle ve sanatla ilgilenen bir çok sanatçı ve kültür adamı hayvanları sever ama en çok da kedileri. Peki yazarlarla kediler arasındaki bu tarihî dostluğun kaynağı nereye dayanıyor?

SADECE yazarlar mı? Aslında kültürle ve sanatla ilgilenen bir çok sanatçı ve kültür adamı hayvanları sever ama en çok da kedileri. Peki yazarlarla kediler arasındaki bu tarihî dostluğun kaynağı nereye dayanıyor? 

Elbette bu sevgilinin temelini Asr-ı Saadete kadar, Hazret-i Peygamberin kedi muhabbetine kadar uzatmak mümkün. Ama daha ziyade yakın dönemde, bilhassa 20. yüzyılda ve bu asrın ilk yıllarında şahidi olduğumuz kedi tutkusu dikkat çekiyor.

Bu meseleyi durduk yerde ele almıyorum. Bilhassa, son zamanlarda bazı ruh hastalarının kedilere, köpeklere ve diğer yaratılmış canlı hayvanlara yaptıkları eziyetlerin ardından böyle bir yazı kaleme almak istedim. Biraz da toplumda bu duyarlılığı artırmak gerektiğini düşünüyorum. Zira büyük şehirlerde tabiatı, çiceği, böceği unuttuğumuz gibi hayvanat âlemi ile de neredeyse ilgimizi kesmiş gibiyiz.

Evde kedi beslemek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.707 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar