Özyönetim ilanı suçtur

DTK/HDP Kandil’den gelen talimat üzerine “özyönetim” ilanında bulundular. HDP’yi biliyoruz. Kandil’in partisi ama sonuçta yasal bir karşılığı var. Sonuçta mecliste grubu bulunan bir parti... Peki...

DTK/HDP Kandil’den gelen talimat üzerine “özyönetim” ilanında bulundular.

HDP’yi biliyoruz. Kandil’in partisi ama sonuçta yasal bir karşılığı var. Sonuçta mecliste grubu bulunan bir parti... Peki DTK’nın yasal konumu nedir? DTK’nın Kandil’in talimatı doğrultusunda kurulmuş bir yapı olduğu biliniyor. Bir “sivil toplum örgütü” müdür, bir dernek midir, nedir?

Bütün Kürtleri ilgilendiren bir konuda DTK/HDP nasıl oluyor da tek başına karar verme yetkisini kendisinde görüyor? Bunlara bu yetkiyi kim verdi? HDP aldığı oy oranınca ancak konuşabilir. DTK Kürt halkından oy alan bir yapı değil. O zaman nasıl olur da cüsselerine ve toplumsal karşılıklarına bakmadan bütün Kürtler adına konuşma hakkını kendilerinde bulabiliyorlar? Bu her şeyden önce Kürt iradesine büyük bir saygısızlıktır. Sırf elinde silah olan bir terör örgütünün siyasal ve toplumsal ayaklarından birini oluşturuyorsunuz diye bütün Kürtler adına konuşamazsınız. Öncelikle haddinizi bileceksiniz. Cüsseniz ve temsil oranınız kadar konuşacaksınız. Bütün bir bölgenin geleceğini veya bütün bir Kürtlerin istikbalini tayin ve tespite yetkili olmadığınızı unutmayacaksınız. Bu halk iradesini hiçleştiren despotik-silahlı vesayetçi anlayışın Kürtlük adına yapılıyor olması ne kadar yanlışsa, ilan edilen özerkliğin önüne demokrasi kelimesinin getirilmesi de bir o kadar saygısızlıktır.

Demokrasiye saygısızlıktır. “Demokratik özerklik” diyeceksiniz ama demokrasinin yaslandığı halk iradesini hiçleştireceksiniz. Demokrasi diyeceksiniz, size karşı olan milyonlarca Kürdün iradesini yok sayacaksınız. Dahası ve en kötüsü, onların iradesini silah zoruyla ipotek altına almaya çalışacaksınız. Demokrasi diyeceksiniz, öz faşizm ve öz terörizm uygulayacaksınız.

Evet, Kandil’in talimatıyla ilan edilen demokratik özerklik veya özyönetim denilen şey, kelimenin tam anlamıyla bir öz faşizm ve öz terörizmdir.

Kürt halkını PKK/DTK/HDP hizbinin zulmüne terk etmek zinhar söz konusu olamaz. Devletin/Hükümetin sürdürdüğü terörle mücadele gerçekte Kürt halkını özgürleştirme mücadelesidir. Kürt halkı üzerindeki silahlı vesayeti kırarak Kürt halkının kendi geleceği hakkında kendisinin özgürce karar verebileceği bir siyasal-toplumsal alanı inşa etme mücadelesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… 26 Nisan 2024 | 713 Okunma Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.199 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.366 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar