CHP PKK’lı vekillere kalkan oldu!

CHP’nin adını anmaya değer bulmadığımız ve “yok hükmünde” saydığımız genel başkanı kişiliğine ve karakterine uygun bir davranış sergiledi. Dokunulmazlıklar meselesinde parti olarak...

CHP’nin adını anmaya değer bulmadığımız ve “yok hükmünde” saydığımız genel başkanı kişiliğine ve karakterine uygun bir davranış sergiledi. Dokunulmazlıklar meselesinde parti olarak “evet” oyu kullanacaklarını açıklamış olmasına rağmen, kendisi başta olmak üzere CHP grubunun kahir ekseriyeti “hayır” oyu kullandı.

Kendisinin “hayır” oyu kullandığına bizzat tanıklık eden milletvekili arkadaşlarımız var.

CHP’nin “yok hükmündeki” başkanının bu tavrı beni hiç şaşırtmadı.

Karakterine son derece uygun bir davranıştı çünkü bu.

Hatırlayınız; malum şahıs, bir kaset komplosuyla karşı karşıya gelen genel başkanını ziyaret ettikten sonra, “Genel Başkan adayı olmayacağım!” diye açıklama yapmıştı. Peki yaptığı bu açıklamanın ertesi günü ne söyledi?

Çıktı “Ben adayım!” dedi.

Malum şahsın karakteri bu işte.

Bu arada CHP’nin aynı karaktere sahip milletvekillerinin dillerine doladıkları “Saray darbesiyle genel başkan değiştiriyorsunuz!” iddiasına da değinmeden geçmek olmaz.

Bir: Bizde genel başkanlar kaset darbesiyle ve tertibiyle değişmiyor çok şükür. Bir başka deyişle AK Parti’de, hamdolsun genel başkanlarımız kasetle gelip gitmiyor. Dahası, kaset kumpası ile genel başkanlık koltuğuna oturtulup, paralel çeteye diyet borcunu ödeyen genel başkanlarımız yok bizim. Ve asla olmayacak.

İki: Bizde genel başkanlar hür iradeleriyle koltuklarını bir başka kardeşine bırakıyor. Hilesiz, entrikasız ve kavgasız.

***

Dokunulmazlıklar meselesi bence yanlış bir mecraya taşındı.

Bu böyle olmamalıydı.

Yöntem yanlıştı.

İlk düğme yanlış iliklendi.

AK Parti münhasıran terör suçlarıyla ilgili fezlekelerin yargıya taşınması gerektiğine inanıyordu.

Ama CHP’nin malum başkanı AK Parti’nin yanaşmayacağını zannettiği bir öneride bulundu: “Fezlekelerin tümü yargıya taşınmalı!” Bu aslında HDP’ye kalkan olmak ve sözüm ona AK Parti’yi köşeye sıkıştırmak için yapılan bir siyasi hamleydi.

AK Parti Genel Başkanı bu resti gördü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 301 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar