Orman yakan hasta ruhlar hak ettiği cezayı almalı

Vatandaşların akıl sağlığının ve mantık kurallarına bağlılığının önemi, Marmaris'teki orman yangınıyla bir kez daha anlaşıldı. Marmaris'teki ormanı yakan 34 yaşındaki adam...

Vatandaşların akıl sağlığının ve mantık kurallarına bağlılığının önemi, Marmaris'teki orman yangınıyla bir kez daha anlaşıldı. Marmaris'teki ormanı yakan 34 yaşındaki adam dün tutuklandı. Balıkçılık yapan babası, "Oğlumun böyle şeyler yapacağını hiç tahmin etmezdim, çok düzgün bir hayatı vardır" dedi.
Hayret edecek şekilde görüyorsunuz ki iki bidon benzinle ormanı ateşe veren bu kişi, kendince gerekçeler sıralanmış. Buna göre, aile içi gerginlikler ve birileriyle ticari anlaşmazlıklar nedeniyle ormanı yakmış. Bu gerekçelerle 4800 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı ateşe veren adam kendini haklı görüyor. Öfkeli bir insanın orman yakacağı hiç aklınıza gelir mi? Akıl sağlığı yerinde olmayınca 3500 hektar ormanı hiç acımadan yakabiliyor.

CEZALAR YETERSİZ
Peki bu adam ne ceza alacak dersiniz? Yasalar "10 yıl" diyor. Ancak çok iyimser tahminle sadece 3-4 yıl yatıp çıkacak. Yasal düzenlemeler ne yazık ki yeterli değil. Marmaris ormanlarını yakan o adam bir daha hapisten çıkamayacağını bilse böyle bir suç işleyebilir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar