Kırım Köprüsü’nün havaya uçurulması ne anlama geliyor?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş çok dramatik bir noktaya geldi. Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü dün havaya uçuruldu. Patlayıcı yüklü bir kamyon, köprünün ortasında infilak...

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş çok dramatik bir noktaya geldi. Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü dün havaya uçuruldu. Patlayıcı yüklü bir kamyon, köprünün ortasında infilak edince 5 milyar dolarlık köprü çöktü. Bu köprü aynı zamanda demiryolu hattıydı.
Ukrayna yönetimi Kerç Köprüsü'nün havaya uçurulmasını üstlendi ve "daha büyük girişimlerimizi bekleyin" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Ukrayna'nın savaşı kaybetmesi durumunda 3. Dünya Savaşı'nın başlayacağını söyledi.
Belli ki Ukrayna tarafı, Rusya nükleer silah kullansın diye elinden geleni yapıyor. Bir nükleer savaşın sonuçlarını hiç düşünmeden. Ukrayna'nın komedyen Cumhurbaşkanı Zelensky artık trajedi oynuyor ve "Ben yandım bütün dünya da yansın" diyor. Şu anda Rusya'da ise öfkeden başka bir görüntü yok.
Bu arada Putin, bir kararname ile Exxon'un işlettiği Sakhalin petrol çıkartma bölgesine el koydu. Bir yandan da...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar