İki önemli yıldönümü

Dün bizi de dünyayı da derinine etkileyen ve değiştiren iki olayın yıldönümüydü. Birinci olay 9/11 diye bildiğimiz Amerika'ya yapılan El Kaide terör saldırısıdır. Bunun 20....

Dün bizi de dünyayı da derinine etkileyen ve değiştiren iki olayın yıldönümüydü.
Birinci olay 9/11 diye bildiğimiz Amerika'ya yapılan El Kaide terör saldırısıdır. Bunun 20. yıldönümüydü. Dün ayrıca misafir işçi diye bilinen Türklerin Almanya'da çalışmaya başlamalarının 60. yıldönümüydü.
9/11 terör saldırısının gerçek mi yoksa Amerikan imalatı düzmece bir olay mı olduğu hâlâ tartışılıyor. Ama bu olayın sonuçları dünyayı değiştirdi.
Mesela, Afganistan'da veya Irak'ta olduğu gibi bu olayın yansımalarını hâlâ tartışıyoruz.
9/11, Amerika'nın çaresizliği kadar saldırganlığını da ortaya çıkardı. Bu olay sonrasında Amerika'nın Afganistan'ı ve Irak'ı işgali akla gelecek şeyler değildi. Ve bu davranışlar milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu.

MİSAFİR DEĞİL İŞÇİ
Misafir işçiler olayına gelince... 1960'ların başında Almanya'dan işçilere dönük davetler gelmeye başladı.
Ben o sırada Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı (TMGT) Genel Sekreteri'ydim. Almanya'dan gelen mektup üzerine Hukuk Fakültesi'nden ve İktisat Fakültesi'nden öğrenciler gönderdim Almanya'ya.
Davet mektubuna göre bu kişiler Almanya'da tatil yapıp dinleneceklerdi. Oysa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar