İki bayramı birden kutladık

Dün Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıldönümüydü. Ayrıca Türkiye'nin 60 yılık hayali olan yerli otomobil TOGG'un seri üretimi için de önemli bir adım atıldı. Yani çifte bayram kutluyoruz. Bu vesileyle...

Dün Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıldönümüydü. Ayrıca Türkiye'nin 60 yılık hayali olan yerli otomobil TOGG'un seri üretimi için de önemli bir adım atıldı. Yani çifte bayram kutluyoruz.
Bu vesileyle TOGG'un yanında bir hayal kırıklığı simgesi olan ilk otomobil Devrim de sergilendi. Bu araba, içine benzin koyulmadığı için açılış töreninde giderken durmuştu. Belki de yerli otomobil sanayiine girmemiz hiç istenmedi.
Gelelim günümüze... TOGG ilk aşamada 17 bin tane üretilecek ve 2030'a kadar 1 milyon tane üretilmiş olması bekleniyor. TOGG'ların Türk büyükelçilerine gönderilmesinin planlar arasında olduğu konuşuluyor. Sonuç olarak Türkiye kendi otomobilini hem de elektriklisini üretirken katma değerin de mümkün olduğu kadar Türkiye'de kalmasına özen gösterdi.
Bu sebeple arabanın bataryası da, elektronik sistemleri de Türkiye'de yapıldı. Şu anda Türkiye'nin çeşitli noktalarına TOGG'a elektrik verecek donanımlar yerleştiriliyor. Bu donanımlar, elektrikli arabaların yayılması için de faydalı olacak.

MUHALEFET TOGG'A NEDEN İLGİSİZ?
Dün tarihi bir Cumhuriyet vizyonu açıklayan Cumhurbaşkanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar