Çifte standartlar dünyayı bunaltıyor

Dünyadaki önyargılar ve çifte standartlar dayanılmaz hâle geldi. Çok somut bir örnek, Ukrayna-Rusya Savaşı'na bakış açısından verilebilir. Ukrayna gerek Avrupa gerekse Amerika tarafından...

Dünyadaki önyargılar ve çifte standartlar dayanılmaz hâle geldi. Çok somut bir örnek, Ukrayna-Rusya Savaşı'na bakış açısından verilebilir. Ukrayna gerek Avrupa gerekse Amerika tarafından kışkırtılarak Rusya'yla arasını açtı.
Putin eskiden Sovyetler Birliği'ne ait olan bu toprağı "tarafsızlaştırmak" için askeri müdahale yolunu seçti. Rusya'nın "tarafsızlaştırma" tanımı, ülkeyi "Nazilerden ve NATO'dan temizlemek" başlıklarını içeriyor.
Şu ana kadar Batı dünyası, yani Avrupa ile Amerika, Ukrayna'ya milyarlarca dolarlık askeri ve mali yardım yaptı. Batı cephesi ve medyası, Rusya'yı bir savaş suçlusu olarak göstermek için elinden geleni yapıyor.
Gelgelelim aynı dünyada bir de İsrail ile Filistin örneği var. Bilindiği gibi İsrail, Filistin toprakları üzerine kuruldu. İsrail, yaşanan her savaşta Filistin ve Arap devletleri aleyhine topraklarını genişletti. Örneğin Kudüs, Ürdün'ün; Golan Tepeleri ise Suriye'nindi. Ama her fırsatta Filistinlilerin hakları yok sayıldı.
Filistinlilerin ve bütün Müslümanların kutsal mekânı olan Mescid-i Aksa sürekli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar