Biden görüşse ne olur, görüşmese ne olur?

Türk-Amerikan ilişkileri bir garip çizgide ilerliyor. İki ülke arasındaki anlaşmazlık konuları çözümsüz olarak hep erteleniyor. F-35 uçakları artık gelmeyecek, belli. F-16'lar da şüpheli. Bir de...

Türk-Amerikan ilişkileri bir garip çizgide ilerliyor. İki ülke arasındaki anlaşmazlık konuları çözümsüz olarak hep erteleniyor. F-35 uçakları artık gelmeyecek, belli. F-16'lar da şüpheli.
Bir de Amerikan Başkanı Biden'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme meselesi var.
Şu anda Roma'daki G20 zirvesinde doğal olarak karşılıklı buluşuyorlar. Ama bu bir Türk-Amerikan görüşmesi değil.
Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcülerine bakarsanız Biden, Erdoğan ile Glasgow'da görüşecekmiş.

SIFIR DEĞERİ VAR
Aslında hiç görüşmese daha iyi olur. Çünkü Türkiye'den ne istediklerini çok iyi biliyoruz.
Çin'e ve Rusya'ya karşı Amerika'nın yanında olmamızı istiyorlar. Buna karşı Yunanistan'ın yanında durup Türkiye'yi tehdit etmekten asla vazgeçmiyorlar.
Bu Biden, Amerikan siyasetinde alay konusu bir kişilik. Ama Amerika'nın resmi başkanı olduğu için dünyada ülkesini temsil ediyor. Yani işin özünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında sıfır değeri var.
Bizim Amerika'dan istediklerimiz hiçbir zaman kabul edilmiyor. Mesela şu Fetullah Gülen......

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 555 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.883 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar