Genç insanın 8 sorumluluğu

Her insan tekinin yeryüzündeki yaşamını anlamlandırmaya ve nasıl yaşayacağı hakkında bir felsefe geliştirmeye ihtiyacı var. 8 boyutta gelişmek. Denge. Eş zamanlılık. Süreklilik. Yaşam felsefesi. 1-...

Her insan tekinin yeryüzündeki yaşamını anlamlandırmaya ve nasıl yaşayacağı hakkında bir felsefe geliştirmeye ihtiyacı var. 8 boyutta gelişmek. Denge. Eş zamanlılık. Süreklilik. Yaşam felsefesi.

1- Varoluşun anlamını kavramak; Hayatı ve ölümü anlamlandırmak. Manevi olarak büyümek. Kendi üzerine hayat üzerine düşünmek.

2- Entelektüel bir zihin geliştirmek: Çağın okur yazarı olmak. Öğrenmeyi öğrenmek. Yaşam boyu öğrenme. Çoklu alanda öğrenme. Bilmeyi değerli bulmak. Zihni düşünme, bilme üzerine eğitme. Öğrenme metodolojisi. Dil yetkinliği kavramak. Kritikal thinking.

3- Ahlaklı ve erdemli davranışlar geliştirmek:Dürüstlük, adalet arayışı, yardım etme, dürtüleri denetleme.

4-Sosyal bağlar geliştirmek:Arkadaşlık, dostluk. Sosyal izo

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 213 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 268 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 173 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 232 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar