Yine en hızlı Erdoğan uyum sağladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun, “Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi”nde gerçekleşen adli yıl açılışına...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun, “Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi”nde gerçekleşen adli yıl açılışına katılmaması polemik konusu oldu. Diğer yandanCumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin açılış öncesi vermiş oldukları samimi kareler vatandaşı çok memnun etti. Bu karede Kılıçdaroğlu’nun da olması arzulandı ama bu gerçekleşmedi. Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu’na yönelik 15 Temmuz ruhunu zedeledikleri yönünde halkın ciddi tepkisi gelişti. Çoğunluk, 15 Temmuz gibi bir felaketin bir daha yaşanmaması için siyasetin yerli/milli bir çizgide ortaklaşmaya gitmelerini bekliyor.

Üstelik Kılıçdaroğlu açılışı “Tam bir yüz karası” şeklinde değerlendirerek Cumhurbaşkanı’nı tahrik etmek istedi. Aynı tahriki CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke “Bahçeli, isterse kendi parti kongresini, sarayın bahçesinde yapabilir" diyerek Bahçeli üzerinde tekrarladı.

Ben Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu’nun 15 Temmuz’da halkın canını vererek koruduğu millete ait bir mekâna gitmemenin yanlış olduğunu pekâlâ bildiklerini düşünüyorum. Bombaya hedef olan bir kadın vatandaşımızın kafası o konferans salonunun çatısında bulunmuştu çünkü. Bunun cezasını millet kesecek.

Uzun süre yanlış bir pozisyona bu kadar gözü dönmüşçesine abanmışsanız, zihniyetinizi halkın büyük bir kesiminin karşısına yerleştirmiş, siyasette Erdoğan’a saldırmak dışında bir pratik geliştirememişseniz, bir gün “aydınlansanız” dahi, yıllardır depresyona soktuğunuz, kışkırttığınız, militan vekillerle/üyelerle doldurduğunuz kurumlarınız sizi milletin evine gitmekten alıkoyabilir. Olmuş olan da budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar