Yeni Türkiye’nin ruh hali: Ortası yok...

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 15 Temmuz gecesi tatilde olmakla itham etmiş. Darbenin merkezi Erdoğan’ın bulunduğu yerdi. Darbenin birinci amacı Erdoğan’ı hal etmeye...

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 15 Temmuz gecesi tatilde olmakla itham etmiş.

Darbenin merkezi Erdoğan’ın bulunduğu yerdi. Darbenin birinci amacı Erdoğan’ı hal etmeye dönüktü.Kılıçdaroğlu bugün genel başkanlığı bıraksa altmış saniyede unutulur. Ama Erdoğan emekli olup Güneysu’ya yerleşse, siyasetin merkezi Güneysu olur.

Biz konuyu daha önemli bir yere doğru kıralım o yüzden. Bu memleketin Kılıçdaroğlu’na ayıracak bir saniyesi olmamalıdır.

Cumhurbakanı 29 Ekim kutlamalarının ardından Ankara Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nu açtı. Ülke göğüs kabartan bir esere daha kavuştu. ABD 2008’den daha kötü bir krizin eşiğinde. Bu eserlerin katkısı yakın gelecekte daha iyi anlaşılacak.

Cumhurbaşkanı orada yeni yüzyılın şartlarının belirleneceği, Türkiye’nin 15 Temmuz gibi işgal edilmeye çalışılıp terör örgütleriyle dizayn edilmeye çalışıldığı şu sıkışık durumdan çıkmanın ruh halini izah etti.

“Artık eski Türkiye yok. Pısırık şekilde değil, hedefe kilitlenerek yürüyeceğiz. Kazanacaksak adam gibi kazanacağız. Öleceksek adam gibi öleceğiz. Ortası yok.”

Bunlar öyle sıradan sözler değil. Şu anda verdiğimiz savaşı kazanabilmenin asgari şartı bu kararlılığı sergilemektir. Halkımız 15 Temmuz’da bu cesareti, bu asaleti tüm dünyaya gösterdi. Bu durum üst aklın tüm gardını düşürdü. Kimin kimi vurduğunun belli olmadığı bir içsavaşa sürüklemek istedikleri Türkiye bugün El Bab’a ilerliyor. Irak’ta oyun bozuyor. Terör örgütlerinin tepesine inlerinde biniyor.

Bunların hepsi 15 gün içinde oldu.

Peki nasıl oldu? Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi, öleceksek adam gibi ölelim kararlılığı sayesinde oldu. Bu köşeden başka türlü bir çıkış yolu yok. Biz halk olarak ekseriyetimiz ölümden sonrasına inanan insanlarız. Aslında en büyük gücümüz de hayattan daha değerli şeyler olduğuna inanan bir toplum olmamızda.

İnsan mekân ilişkisinin en önemli tezahürü vatan olgusudur.

Vatan yoksa anlam, özgürlük, onur ve evimiz yoktur. Anadolu yurtseverliği ülkesine bu bilinçle yaklaşır.

Bu yaklaşım ırklar, mezhepler, meşrepler üstüdür. Üst kimliğimizin kuluçkası ortak vatanımızdır. Farklılıklarımız bu bilinç çerçevesinde büyük bir güce dönüşür. 15 Temmuz gecesi gibi herkes ortak bir amaç için ortaya her şeyini koyar. Farklılıkların bir amaç için yan yana gelmesi, bir toplumun nükleer gücüdür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar