Türkler, Kürtler, Ermeniler…

Gelişen, demokratikleşen, güçlenen bir Türkiye şüphesiz herkes gibi Kürt vatandaşlarımızın da güvencesidir. Kürtlerin yaşadığı dört devlet içinde demokratik tek ülke Türkiye’dir....

Gelişen, demokratikleşen, güçlenen bir Türkiye şüphesiz herkes gibi Kürt vatandaşlarımızın da güvencesidir. Kürtlerin yaşadığı dört devlet içinde demokratik tek ülke Türkiye’dir. Bu bazı emperyal girişimlerin nesnesi olmak yerine, sahip çıkılması gereken çok daha somut ve değerli bir gerçekliktir. 

Kuzey Suriye’de oluşturulmaya çalışılan terör koridoru ile pozitif manada ilgisi bulunmayan tek aktör, Kürtlerin de dahil olduğu Türkiye halklarıdır. Dünyanın gelişmiş bölgeleri ekonomik ve siyasi bütünleşmeye giderken, bizim coğrafyamızda butik devletçikler peşinde koşturmaları ipucu değil mi? 

Hak mücadelesinde işe şiddeti karıştırmak, beş bin değil, elli bin TIR silah da gönderilse başarıya ulaşabilecek bir yol değildir. PKK ve aparatları, hegemon güçlerle ahlaksız bir anlaşma yaparak hem Çözüm Süreci’ni heba ettiler, hem de birçok masum hayata mal oldular. Tıpkı geçen yüzyılın başında olduğu gibi. 

Suriy

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar