Recep Tayyip Erdoğan neden başarılı oldu?

Gezi ve hemen ardından gelen 17/25 Aralık darbeleri sırasında ülkenin ahvaline şöyle bir baktığımda, bu ağır, kolektif, bilinçli, yabancı istihbarat ve medya destekli taarruzun başarısız olma ihtimalini...

Gezi ve hemen ardından gelen 17/25 Aralık darbeleri sırasında ülkenin ahvaline şöyle bir baktığımda, bu ağır, kolektif, bilinçli, yabancı istihbarat ve medya destekli taarruzun başarısız olma ihtimalini çok az bulmuştum. Çok planlı, organize ve güçlü geliyorlardı.

Birisi çevre, diğeri yolsuzluk susturucusuna takılmış darbe girişimlerini halka anlatmak oldukça güçtü.
Hedef Sayın Erdoğan'dı. Çünkü vesayet kurumlarını dönüştürüyor, ülkeyi, geçmişi, oyunun içyüzünü iyi biliyordu. İradeyi vesayet kurumlarından, meşruiyeti halka bağlanmış inşa halindeki yeni sisteme aktarıyordu.

Güvenirliği, cesareti ve hikâyesinden ötürü toplumun onun üzerinde biriktirdiği güç yoğunlaşmasını, ülkedeki demokratik devrimi gerçekleştirmek için kullanan bir fenomenle karşı karşıyaydık. Yani organik bir liderden bahsediyorduk.
Evet, 2013'te darbe sürecinin düğmesine bastıklarında, çok kibirli, çok güçlü ve organizeydiler ve Sayın Erdoğan yalnız görünüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar