Ne gaf, ne cehalet, ne de komedi...

Anayasa değişikliği gündeme geldiğinden beri ensemizde türlü yalanlarla boza pişiren ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifin içeriğini bilmediği ortaya...

Anayasa değişikliği gündeme geldiğinden beri ensemizde türlü yalanlarla boza pişiren ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifin içeriğini bilmediği ortaya çıktı.

Bu durum “gaf”, “cehalet” veya “komedi” diye hafifletilecek bir durum değildir.

O nedenle haddim olmayarak herkesi bu konuyu sulandırmamaya davet ediyorum.

16 Nisan’da oylayacağımız teklif, Türkiye’nin siyasi ve idari yapısında 150 yıllık makûs talihimizi yeneceğimiz tarihi bir reform fırsatıdır.

Ve hayır cephesinin meşru ve en büyük temsilcisi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şu sözleri sarf ediyor:

“Düşünün, yeni modeli kurduk. Halk seçti Cumhurbaşkanını, Başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, Başbakan da başka bir partinin genel başkanı, asıl kavga o zaman çıkacak. Asıl onu düşünmemiz lazım, Cumhurbaşkanı tarafsız olursa Başbakan onun tarafsızlığına saygı göstererek onun uyarılarını dikkate alır. Ama Cumhurbaşkanı taraf olursa Başbakan da başka bir partinin genel başkanı, Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı asıl kavga o zaman çıkacak. Niye bunu söylemiyorlar millete? Neden bu anlatılmıyor millete?”

Bu reformun zaten çift başlılığı ortadan kaldırmak için teklif edildiğinin farkında bile değil Kılıçdaroğlu.

Teklifte başbakanlık makamı ortadan kaldırılıyor. Yürütme yüzde 50+1’in oyu ile seçilecek Cumhurbaşkanı’nda birleştiriliyor.

Kılıçdaroğlu’un şikâyet ettiği durum şu anki var olan vaziyetimizdir.

Peki siz CHP olarak aylardır bu millete ne anlatıyor, neyi savunuyordunuz? Milleti niye yanılttınız? Niye yalan söylediniz?

Şili’den getirttikleri reklamcı Ferrada bile bir haftada bu kepazeliği görmüş ve “CHP’nin hayır ile halka neyi önerdiğini, neye karşı çıktığını anlayabilmiş değilim” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar