Moskova 'Adil İttifak' ilkesine uymalı...

İdlib’de TSK’nın kontrol noktalarının Şam rejimi güçlerince çevrelenmesi, askerlerimizin şehit edilmesi ve yüz binlerce Suriyelinin sınırlarımıza dayanması Türkiye’nin sessizce izleyebileceği, hazmedeceği bir durum değildi.

Soçi mutabakatının çiğnenmesi, Rusya’nın keyfine göre sınıflandıracağı şekilde İdlib’deki silahlı grupları öne sürerek gerekçelendirebileceği bir durum da değil.

***

Türkiye bu konuda ne kadar ciddi/kararlı olduğunu Rusya ve İran’a gösterdi. Soçi mutabakatına maalesef bu iki ülke de riayet etmedi. Masaya oturmadan önce İdlib’i de yutarak ve etnik temizlik yaparak avantaj elde edilmeye çalışıldı. Ankara’nın duruma seyirci kalacağı, meselenin oldubittiye getirileceği hesap edildi. Bu bakış en azından Rusya için ciddi bir hataydı. İdlib’in Suriye meselesinde limitlerin tükendiği sınır olduğu görülmek istenmedi.

***

Bugün Türkiye ile Rusya

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 262 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.995 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar