Millet oynayan taşları yerine oturtacak...

Türkiye’nin anayasa değişikliğiyle kıyısına geldiği dönemeç, yüzyıldır ele geçirilen en önemli fırsat. O nedenle Türkiye’nin yönetim sisteminden virüsleri temizleyecek, kendisini...

Türkiye’nin anayasa değişikliğiyle kıyısına geldiği dönemeç, yüzyıldır ele geçirilen en önemli fırsat. O nedenle Türkiye’nin yönetim sisteminden virüsleri temizleyecek, kendisini gerçekten kendisinin yönetmesini sağlayacak bu değişikliğe karşı küresel sermayeden tutun da terör örgütlerine, AB’den tutun da İran’a kadar geniş bir yelpazede nefret var.

Çok ilginçtir; 15 Temmuz’u tezgahlayanlar, maşaları, Türkiye’ye savaş açmış terör örgütleri ve sözde müttefiklerimiz bu değişiklikten çok rahatsız olmuş durumdalar. Cumhurbaşkanlığı sistemi için elimizde birçok destekleyici argüman var ve bunları zaten yazıyor, söylüyoruz. Ama “yedi düvelin” neden bu değişikliğe karşı çıktığını sormaya da hakkımız var.

Tabii ki her “hayır” diyeni bu grubun içine atmak, onları bir şeylerle itham etmek son derece yanlış. Ama kendilerine göre bazı nedenlerle “hayır” diyenlerin de bu dikkat çekici “küresel”tutumun nedenlerini sorgulaması müspet olur. Ben bu ülkede kimsenin Türkiye’nin aleyhine bir durum oluşmasına sevineceğini düşünemem bile. Görüş ayrılıkları da son derece muteber, bizleri zenginleştiren bir durumdur. Lakin 15 Temmuz’un başarısız olmasına üzülen, katkıda bulunan, doğrudan bu işe soyunan kesimler tekmili birden anayasa değişikliğine karşı çıkıyorsa, bunun üzerine düşünmek sanırım isabetli olacaktır.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar