Kürtler neden birden “tırşikçi” oldu?

BTÖ’nün yöneticilerinden Cemil Bayık’ın HDP’ye “TSK, Münbiç ve Tel Abyad’a operasyon düzenlerse on binlerce sivili sınıra yığın” talimatı verdiği, aynı amaçla...

BTÖ’nün yöneticilerinden Cemil Bayık’ın HDP’ye “TSK, Münbiç ve Tel Abyad’a operasyon düzenlerse on binlerce sivili sınıra yığın” talimatı verdiği, aynı amaçla örgütün ülke içinde sabotajlar ve intihar saldırıları yaptığı/yapmayı planladığı dün basına (Yeni Şafak) yansıdı. Aslında açık kaynaklardan takip ettiğinizde, BTÖ’nün yöneticilerinin bu yönde sayısız tehdit/ayaklanma çağrısında bulunduklarını görürsünüz.

Aynı şekilde, HDP’nin eşbaşkanlar düzeyinde birçok “sokağa çağrı” yaptığına da tanık olduk. Ama en kötüsü 6-7 Ekim’de Yasin Börü’lerin vahşice öldürüldüğü ayaklanma denemesiydi.

O günlerde ayaklanmayı toplumsallaştırabilmek adına Türkiye’nin DEAŞ’a yardım ettiği, Kobani’nin düşmesi için çalıştığı türünden bir kara propaganda yapıyordu HDPKK… Erdoğan’ın ABD’nin ikiyüzlü Suriye politikasını yüzlerine çarptığı “Kobani düştü düşecek” açıklamasını, tıpkı “Affedersiniz Ermeni” sözlerine yaptıkları gibi bağlamından kopardılar ve sadece çarpıtmakla kalmadılar; kastının tam tersini söylediğini iddia ettiler. Bu sözleri yüzde yüz çarpıtılmış haliyle kabul etmeye hazır kesimlerde etkili oldular. Ama bir kısım sağduyulu insan da bu propagandadan etkilendi. Çünkü HDPKK’ya muazzam bir iç/dış destek vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 262 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 281 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.995 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar