Kılıçdaroğlu’na sadece Baykal mı kırgın?

CHP, MHP ve HDP'nin her üçü de, 17/25 Aralık Darbe girişiminin bir yolsuzluk operasyonu olduğu konusunda çok ısrarlılar. Neredeyse aynı argümanları kullanıyorlar. Bu ısrar belki de 17/25 Aralık darbe denemesinin, ismi...

CHP, MHP ve HDP'nin her üçü de, 17/25 Aralık Darbe girişiminin bir yolsuzluk operasyonu olduğu konusunda çok ısrarlılar. Neredeyse aynı argümanları kullanıyorlar. Bu ısrar belki de 17/25 Aralık darbe denemesinin, ismi üzerinde deneme aşamasında kalması ve geri püskürtülmüş olmasındandır. Ne de olsa kaçan balık büyük, kaçan darbe ukde olur.

Ancak kimi derin çelişkiler göze çarpmıyor değil. Muhalefet bloku, tutarsızlık konusunda tutarlı ve bu konuda hiç endişeli değiller. “Ne uydursak halk yutar” saygısızlığı içindeler. Nesnelliğin, bir yalanı sürekli tekrarlayarak sağlanabileceğine dair o eski hastalığa tutulmuş haldeler.

Oysa, geçen günlerde FETÖ'ye yönelik dinleme soruşturmasından önemli detaylar yer aldı milli medyada. Bugün gazetesinden Helin Şahin'in haberine göre, CHP Lideri Sayın Deniz Baykal 1992 kongresinden beri dinlenmekteymiş.

Gizli tanığın bu ifadesi, FETÖ'nün öyle AK Parti ile zuhur edip devlete yerleşen bir örgüt değil, en az 35-40 yıllık bir proje olduğu iddiasını da destekliyor. Bu arada yakın zamanda, FETÖ'den nedamet getiren ilginç tanıkların beyanları ortaya çıkabilir. Gülen'in “Kaçın” temalı vaazı da bu nedenle olmalı.

Deniz Baykal'ın şikâyetiyle derinleşen ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmayı Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin yakından takip etmesinde fayda var. Konu doğrudan CHP'nin müşteki olmasını gerektirebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar