Irkçılık ve yaşam biçimleri rehin alır mı?

Ülkenin batısı ve doğusunda farklı iki tür rehin alma eylemi yaşanıyor.Bireysel değil kitlesel, akut değil kronik olduğu için, fark etmek rehin alınanlar için bile o kadar kolay değil.Birilerine “rehinsin”...

Ülkenin batısı ve doğusunda farklı iki tür rehin alma eylemi yaşanıyor.
Bireysel değil kitlesel, akut değil kronik olduğu için, fark etmek rehin alınanlar için bile o kadar kolay değil.

Birilerine “rehinsin” demenin üstenci ve hadsiz kaçacağından endişe ederim. Maksadım o değil, rahatsız edici olmak sadece. 
Doğuda yaşanan ile batıda yaşanan rehin alma operasyonları şüphesiz farklılıklar içeriyor. Ama rehin alma işleminde maymuncuk işlevi gören “yaşam biçimleri” ile “ırk asabiyesi”, öznenin negatifleşmesi, meşru/barışçıl sivil olanakların tahrip edilmesi açısından benzer etkilere sahiptir.

PKK'nın 35 yıldır yaptığı, son dönemde gemiyi azıya alarak şiddetlendirmeye çalıştığı şey, evet, canlarını, evlerini kaybeden Kürtler için oldukça fark edilebilir düzeyde. 

PKK doğunun JİTEM'i rolüne dünden farklı olarak tamamen yerleşirken, o dönem JİTEM'in şiddet pratiklerini meşrulaştıran siyasi partiler ve gazeteler bugün PKK'yı aklıyor. HDP ise Dr. Frankenstein'ın grotesk deneyine dönüşmüş durumda. 
Ne yazık ki, bedeli ödeyen yine yoksul Kürt ve Türk çocukları...

Dün Kürtler JİTEM ve PKK arasında kalarak göçe zorlanıyordu. Bugün bu göçertme rolünü tamamen PKK üstlenmiş durumda. HDP bu kirli işin temize çekilmesinden mesul. CHP de ona pişekarlık yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar