Halk başkanlık ile yönetime el koyacak...

Bir süredir Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın icraatları ve konuşmaları Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle, yani tarafsızlık ilkesine aykırılıkla itham ediliyor. HDP'nin bu konudaki...

Bir süredir Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın icraatları ve konuşmaları Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle, yani tarafsızlık ilkesine aykırılıkla itham ediliyor. HDP'nin bu konudaki başvurusunu YSK yetkisizlik kararı ile reddetti.
Oysa bu durum Türkiye'nin vesayete karşı verdiği mücadelenin bir kazanımı olarak ortaya çıktı. CHP Baykal döneminde Halil Berktay hocanın belirttiği gibi 2008 yılına kadar askerden darbe beklemişti. 2007 yılında askerin muhtırasında, yargı vesayetinin 367 garabeti yaşanırken kimse Anayasa'ya aykırılıktan vs bahsetmiyordu.
Askerin ve tüm sivil aparatçıkların topyekün darbeye kalkışmasını bir demokratik hak olarak görenler, savunanlar, bugün yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanının süs bitkisi olarak vaziyet etmesini bekliyorlar. 
Sanki cumhurbaşkanlığı makamı tarihinde hiç tarafsız olmuş gibi, Erdoğan'dan tarafsızlık talep ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı makamı hele hele 1982 darbe anayasasında genişletilmiş sorumsuz yetkisiyle her zaman bürokratik rejimin tarafında oldu. 28 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Demirel sözde darbeyi önlemek için hükümeti kandırdı. MGK, MİT ve genelkurmayla birlikte seçilmiş hükümeti devirirken cumhurbaşkanlığı tarafsızdı da, şimdi halkın seçtiği cumhurbaşkanı mesela ülkenin önünü açacak başkanlık sistemini savunduğu için mi tarafsızlığını yitirmiş oluyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar