Ertelenmiş ama kaçınılmaz kaza...

Osmanlı ile başlayan yukarıdan aşağı Batıcılaşmanın, ülkeye 200 yıldır süren bir tarihsel çelişki soktuğunu, bu çelişkinin devlete egemen olan Batıcı/laikçi bürokratik akım...

Osmanlı ile başlayan yukarıdan aşağı Batıcılaşmanın, ülkeye 200 yıldır süren bir tarihsel çelişki soktuğunu, bu çelişkinin devlete egemen olan Batıcı/laikçi bürokratik akım ile dindar halkı sürekli karşıtlık içinde tuttuğunu yazdık.
Önce tespitlerimizi özetleyelim...

-Kabaca, 1908'den beri darbe süreci kesintisiz devam etmektedir. Şu an sonuncusunu ve en demokratik görünümlüsünü yaşıyoruz.
-Batıcı/laikçi akım iktidarı/devleti ele geçirme amaçlı bir dar kadro hareketidir.
-Bu nedenle her zaman “paralel” nitelikli olmuştur.
-Halka dayanmadığı için gayrimeşrudur.
-Gayrimeşru olduğu için, iktidarını, ideolojik tali kavgalar, siyasi iktidarı sivile kapatan kronik sorunlar, halka yüklenen angaryalar üzerinden tahkim eder.
-Halk ana soruna odaklanamaz.
-Vurucu güçleri aslen askeri değil sivildir. Kolejler elit yetiştirir, bunlar bürokrasi, İstanbul sermayesi, medya, STK'lar ve üniversitelerde istihdam edilir. (Eğitim şart söylemi bunu ima eder.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 262 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.995 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar