Demokrasimizin helezonik gelişimi…

Her şey sonu iyiye bağlanan bir film gibi gerçekleşseydi, Türkiye’nin Menderes ve Özal’dan sonra 3. demokratikleşme hamlesi olan AK Parti döneminde yaşananların farklı olması gerekirdi.  Böyle bir film...

Her şey sonu iyiye bağlanan bir film gibi gerçekleşseydi, Türkiye’nin Menderes ve Özal’dan sonra 3. demokratikleşme hamlesi olan AK Parti döneminde yaşananların farklı olması gerekirdi. 

Böyle bir film çekseydik, AK Parti hükümet olur olmaz darbe çarkları çalışmazdı. Kılıçdaroğlu’nu görünce mumla aradığımız Sayın Deniz Baykal 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri krizinde Erdoğan’a “Sakın ha Cumhurbaşkanı adayı olma, olma, oldurmayız, oldurtmayın” demezdi. 

Sayın Baykal, bilakis demokrasinin yanında durur, MHP lideri Bahçeli’nin bugün olduğu gibi o günlerde de gösterdiği basireti gösterirdi. Şöyle derdi mesela: “Kardeşim, meşru şekilde seçilmiş bir hükümet var. Meclis Anayasa’ya göre cumhurbaşkanını seçecek. 367 gibi vesayet icatlarına gerek yok. Eşi başörtülü olmuş, olmamış, bizi ilgilendirmez. Demokrasiye dönük her türlü müdahaleye karşıyız.” 

Ama olmadı, yapılamadı. Çünkü müesses nizamın zihinlere ve duygulara yer etmiş alışkanlıkları çok köklüydü. AK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar