Cengiz Çandar’dan HDP’ye son talimatlar…

Bugün Cengiz Çandar’ın “Buzluktaki Çözüm Süreci” başlıklı yazısını yapısöküme tabi tutalım. Çünkü bir Cengiz Çandar yazısı çoğu zaman Cengiz...

Bugün Cengiz Çandar’ın “Buzluktaki Çözüm Süreci” başlıklı yazısını yapısöküme tabi tutalım. Çünkü bir Cengiz Çandar yazısı çoğu zaman Cengiz Çandar’dan fazla bir şeydir.
Çandar Stratim toplantısında bulunduğunu ve Obama’nın düşünce kuruluşu olan Center for American Progress’in Türkiye sorumlusu Michael Werz konuşurken sırası gelmediği halde adama nasıl patladığını anlatıyordu. Çünkü Werz “AKP barışı seviyor ama süreçten hoşlanmıyor” tezine fena halde içerlemişti. Bunca emekten sonra Obama’nın adamının hala AK Parti’nin barışı istediğini söylemesi müthiş moral bozmuş olmalıydı.
“Hayır!” diye atılmıştı öne, “Washington’da yanlış bir kanaate varılmış. AKP, ‘barışı seviyor, süreci sevmiyor’ diye bir şey yok. AKP, ‘barış süreci’ni seviyor ama telaffuz etmesini seviyor!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar