Batı neden hayır diyor, biz neden evet diyeceğiz?

Avrupa ile yaşadığımız krizin temelinde, Batı’nın Türkiye üzerindeki kontrolünü kaybediyor olması yatıyor. 2013’ün başı itibarıyla toplu saldırıya geçtiler. Bunun başka...

Avrupa ile yaşadığımız krizin temelinde, Batı’nın Türkiye üzerindeki kontrolünü kaybediyor olması yatıyor.

2013’ün başı itibarıyla toplu saldırıya geçtiler. Bunun başka bir izahatı yok. Gezi ile düğmesine basılan, 17/25 Aralık FETÖ yargı darbesiyle devam eden süreç başarısız olunca, Türkler ve Kürtler arasındaki binli yılların başında yapılan ittifakın 2.0 versiyonu olan Çözüm Süreci’ne yöneldiler.

Ellerinde önemli kozlar vardı… İlki, PKK’nın kontrolü ellerindeydi. Suriye’de boyut değiştiren savaşta DEAŞ maymuncuğunu kullanıyorlardı. FETÖ ve eski vesayet parçaları da içeride bu örgütlerin önünü açıyorlardı.

Böylelikle bir yandan Suriye’de DEAŞ’ın alıp PKK/PYD’ye teslim ettiği kuzey hattı, Türkiye içinde de hendek hattı birbirine paralel ilerlemeye başladı.

Bu iki hat birleştiğinde, ortaya Türkiye’yi güneyi ve doğusu ile izole eden ve Sevr’in devamı olan bir harita ortaya çıkacaktı. 6-7 Ekim süreci böyle başlatıldı. İçeride aynı anda HDP güzellemesi yapılarak ve CHP’ye destek verilerek 7 Haziran’da koalisyon için çalışıldı.

Amaç sıradan bir siyasi başarı elde etmek değildi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda izole edilecek, bir koalisyonla da siyasetin ana omurgası olan AK Parti etkisizleştirilecekti. Bütün güçleriyle bu tablonun ortaya çıkmasına çalıştılar. FETÖ’cüler (C)HDP’ye oy verip, oy topluyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar