Asıl kavga 'biz' olarak kalabilmekte…

Dün felaket bir haberle güne uyandık. Brenton Tarrant adlı cani terörist Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazını kılan savunmasız insanların üzerine ateş açarak 49 Müslüman’ı şehit...

Dün felaket bir haberle güne uyandık. Brenton Tarrant adlı cani terörist Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazını kılan savunmasız insanların üzerine ateş açarak 49 Müslüman’ı şehit etmişti. Allah hepsine gani gani rahmet etsin. Mekânları cennet olsun. Aralarında üç Türk’ün de bulunduğu yaralılara da acil şifa diliyorum.

***

Yıllardır uyardığımız halde Müslüman düşmanlığı karşısında herhangi bir önlem alınmaması yüzünden bu caniler bu korkunç işlere rahatça girişebiliyorlar. Özellikle Batılı ülkelerden hiçbiri, konuyu saldırgana, ruh hastalığına vd. indirgeyerek kendilerini temize çıkaramazlar.

***

Beş milyonluk koca ülkede sekiz bin Müslüman kime fazla gelmiş de böyle bir cani ortaya çıkabilmiş? Aynı tezler Breivik için de söylendi. Bu hastalıklı insanları ortaya çıkaran asıl neden ırkçı, aşırılıkçı, kendisinden başkasının insan olarak görmeyen zihniyet değil midir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 262 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.995 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar