CHP kokteyli...  

Geçen gün bir röportaj izliyordum. Muhabir vatandaşlara yanaşıyor ve seçimlerde hangi partiye oy vereceklerini soruyordu. Cevabı aldıktan sonra kısa bir ikinci soru takip ediyordu ilkini: Niye?  Çok mantıklı bir soru...

Geçen gün bir röportaj izliyordum. Muhabir vatandaşlara yanaşıyor ve seçimlerde hangi partiye oy vereceklerini soruyordu. Cevabı aldıktan sonra kısa bir ikinci soru takip ediyordu ilkini: Niye? 

Çok mantıklı bir soru, zira bunca kampanya, bunca emek bu “niye?” sorusunu daha iyi cevaplayabilmek ve vatandaşı ikna ederek oyunu almak için. Bir parti için “Niye?” sorusunun cevabında ise, neden diğer partilere oy verilmediğinin nedeni saklıdır. 

Ne yazık ki cevapları “CHP” olan seçmenlerimiz bu cevabın “Niye?” kısmını gerekçelendirmekte zorlanıyorlardı. Vatandaşlarımızın her türlü kararı saygıdeğerdir, sakın yanlış anlaşılmasın. Ancak, oy kullanmak aslında dünyanın en rasyonel akıl yürütmesini içermek durumundadır. Çünkü kararımız hayatlarımızı derinden etkilemektedir. 

Ancak, CHP saygıdeğer seçmenlerimiz “Niye?” sorusunu bir türlü cevaplayamıyor, genellikle de “Aileden CHP’liyiz”, “öyle işte” diyor, lakin somut neden/ler öne süremiyorlardı. 

Hani i

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.991 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar