24 Haziran’da böyle yapacağız...

Evvelki gün 27 Mayıs darbesinin 58. yıldönümünü idrak ettik. Başbakan Menderes, Bakanlar Zorlu ve Polatkan idam edilmiş, ondan fazla da milletvekili ve devlet görevlisi hayatlarını şüpheli bir şekilde yitirmişlerdi....

Evvelki gün 27 Mayıs darbesinin 58. yıldönümünü idrak ettik. Başbakan Menderes, Bakanlar Zorlu ve Polatkan idam edilmiş, ondan fazla da milletvekili ve devlet görevlisi hayatlarını şüpheli bir şekilde yitirmişlerdi. Onlardan birisi de Demokrat Parti’nin Ermeni Milletvekili Dr. Zakar Tarver’di. Tutuklanıp Yassı Ada’ya götürülürken ağır şekilde dövülmüş, ölüm nedeni raporlara “kalp krizi” olarak işlenmişti. 

Bu şekilde Türkiye’de darbeler dönemi açılmış, yine bu dönemin getirdiği yıkıcı atmosfer ile ülkede sağ-sol çatışmaları tetiklenmişti. Türkiye’nin “aydınları” uzun süre bu darbeyi demokrasi getiren müdahale olarak kutsamışlardı. 

Aynı gün Atatürkçü Düşünce Derneği de sosyal medyada bir paylaşımda bulundu. “Türk Silahlı Kuvvetleri bundan yarım yüzyıl önce anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı” şeklindeydi bu paylaşım. 

Bu cümleleri kur

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar