Trump, Bahçeli ve yeni sinyaller

Arka arkaya gelen, darbe, terör ve ekonomik kuşatmalar, kaygı yaratsa da umut verici gelişmeler de var. İçeride FETÖ ve PKK terörüne, dışarıda da DEAŞ'a karşı kararlı bir mücadele sürüyor, demokrasi...

Arka arkaya gelen, darbe, terör ve ekonomik kuşatmalar, kaygı yaratsa da umut verici gelişmeler de var. İçeride FETÖ ve PKK terörüne, dışarıda da DEAŞ'a karşı kararlı bir mücadele sürüyor, demokrasi zemini de siyasi sistem değişikliğiyle kalıcılaşacak.
İç siyasette birileri sürekli gerilimin artmasından medet umsa da buradan bir sonuç çıkmayacağı görüldü. Çünkü hem küresel dünyada hem de içeride dengeler ve güçler değişiyor. 20 Ocak'ta göreve başlayacak ABD Başkanı Trump'ın çevresinden gelen haberlerle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları bunu doğruluyor.
Yıkım ve çöküş bekleyenlerin hayal kırıklığı yaşaması bu yüzden kaçınılmaz. Birbirini tamamlayan bu açıklamalar, Türkiye'nin yakın gelecekte çok farklı bir pozisyon alacağının işaretini de veriyor. O işaretlerden ilki ABD'den geldi.
ABD Dışişleri Bakanı olacağı açıklanan Rex Tillerson, bir süre önce ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde senatörlerin sorularını cevaplarken, Türkiye'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Suriye iç savaşının Ortadoğu'da ABD'nin "liderliğini" bitirdiğine dair soruya Tillerson şu cevabı verdi: "Atmamız gereken ilk adım bölgedeki geleneksel müttefiklerimiz ve dostlarımızla tekrar çalışmak olmalıdır."
Sonra da şu önemli tespiti yaptı: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la tekrar çalışmalıyız. Türkiye bizim çok eski bir NATO müttefikimizdir. Bölgede ABD'nin eksikliğinden kaygılandı ve yüzünü Rusya'ya döndü. Rusya kalıcı bir müttefik değildir. Rusya'nın kalıcı bir müttefik olmadığını açıkça göstermek gerekiyor. Türkiye'nin müttefiki ABD'dir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.738 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar