Siyasi partilerin imamları kimler?

Son dönemde en çok 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin siyasi ayağı merak ediliyor. Şu sıralarda FETÖ'ye yönelik yoğun operasyonlar sürüyor. Yargıda, emniyetten ve ordudan ciddi oranda isim görevden alınıyor....

Son dönemde en çok 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin siyasi ayağı merak ediliyor. Şu sıralarda FETÖ'ye yönelik yoğun operasyonlar sürüyor. Yargıda, emniyetten ve ordudan ciddi oranda isim görevden alınıyor. Bunda kuşkusuz darbe girişimi sonrası ele geçirildiği öğrenilen ByLock gibi iletişim programlarının katkısı büyük.
ByLock veya Eagle sistemini kullanan binlerce insandan söz ediliyor.
Gelen bilgiler şu ana kadar 60 bin civarında ismin tespit edildiğini gösteriyor. Bunların bir kısmına idari olarak görevden el çektirilirken, bir kısmı da adli soruşturma sonrası gözaltına alınıyor.
Kuşkusuz bu soruşturmaların kapsama alanında siyasi aktörler de var. Ama henüz etkili siyasilerden söz edilmiyor. Oysa başta AK Parti olmak üzere CHP, MHP, HDP ve irili ufaklı küçük partilere FETÖ'nün el attığı biliniyor.
FETÖ gibi her kılığa giren, bir subayın deyimiyle "üzüm salkımı" yöntemiyle örgütlenen, küresel akıl hocalarıyla hareket eden ve başta "istihbarat" olmak üzere daha ilk yıllarından itibaren "devlet gibi" hareket eden bir yapının, siyasi partileri boş bırakması mümkün mü?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar